Foredrag om udsatte børn og kvinder der chokerede.

I søsterloge nr. 95 Båndet har vi haft besøg af de to organisationer som fik donation fra os i forbindelse med Ordenens 200 års jubilæum; TUBA og Viborg Krisecenter. 30 søstre havde tilmeldt sig arrangementet som var tilrettelagt af søstrene Hanne Falk Mikkelsen og Lene Lambertsen som står for Båndets Studiekreds og som afholdes 1 gang hver termin.

Første fortæller var fra TUBA’s Viborg afdeling. Vi fik fortalt om deres vigtige arbejde med unge mellem 14-35 år som er vokset op i familier med alkohol- og/eller stofmisbrug.  TUBA er en selvstændig organisation ejet af Blå Kors Danmark.

Næste fortæller var lederen fra Viborg Krisecenter som tilbyder beskyttelse og omsorg til voldsramte kvinder og deres børn.

Begge foredrag gav os et indblik i en helt fremmed verden med udsatte børn og kvinder. Vi blev alle meget chokeret over de fortællinger vi hørte. Endvidere er det skræmmende tal statistikken viser og rigtig mange børn og kvinder over hele landet og fra alle samfundslag har brug for hjælp. Derfor er disse to organisationers arbejde meget vigtigt.

Undervejs sang vi dejlige efterårssange og fik vi naturligvis kaffe, thé og lækker kage.

Af pressekontakt, søster fungerende eksmester Tina Kyed, søsterloge nr. 95 Båndet, Viborg

 

Hjemmeside02  Hjemmeside01 copy

Hjemmeside03  Hjemmeside04

Stort rykind til efterårskomsammen for enlige ældre kvinder

Høje var forventningerne hos både gæster og Båndets søstre, da søsterloge nr. 95 Båndet den 30. september 2019 for tredje gang afholdt komsammen og hyggeaften for enlige ældre kvinder i Viborg og omegn. Da dørene åbnede myldrede 42 glad og forventningsfulde kvinder ind.

Alle gæster var inviteret af Båndets søstre og Logen var vært ved et lille traktement. Det at komme i logen drejer sig, blandt meget andet, om det at være sammen. Som en af gæsterne sagde: ”kom-sammen er sådan et dejligt gammelt ord, det at være sammen og komme hinanden ved, det er det der tæller.”

På Logens vegne bød Søster Tina Aalund alle velkommen. Gæsterne kunne, mens de indtog mad og drikke, lytte og nikke genkendende til søster Heidl Wendtland Sørensens små historier fra livets brogede sider. Alle lyttede og sang med på en række evergreens fremført af Båndets sangkor.

Aftenen blev krydret med fælles efterårssange og til slut takkede søster Ellen Poulsen for en rigtig dejlig aften med et lille rim om glemsel; ”Glem bare de små ting, glem bare ikke dig selv.”

Af pressekontakt, søster fungerende eksmester Tina Kyed, søsterloge nr. 95 Båndet, Viborg

 Koret1 1  Koret2 2